0

Ben jij op zoek naar een unieke lamp als een echte eyecatcher of juist om meer warmte aan jouw interieur toe te voegen? Heb je dan al wel eens gedacht aan Oosterse lampen? Deze lampen passen namelijk bij diverse interieur stijlen, van landelijk tot modern en van klassiek tot uiteraard een Oosterse inrichting. Hoewel de meeste mensen direct denken aan kleurrijke interieurs met warme tonen en Perzische tapijten, passen deze lampen tevens perfect bij andere inrichtingen.

De reden dat Oosterse lichtbronnen zo goed bij ieder interieur passen, is doordat deze te verkrijgen zijn in diverse kleuren, designs en formaten. Denk aan een zilveren Oosterse hanglamp? in een Scandinavisch interieur of een kleurrijke Oosterse tafellamp voor meer sfeer en warmte in huis. Door de juiste keuze te maken, voeg jij een uniek accent toe aan jouw woning.

Herkomst Oosterse handgemaakte lampen

De herkomst van deze lampen varieert en de term Oosters omvat natuurlijk tal van landen. De meeste lampen die je zult aantreffen zijn Arabische lampen, afkomstig uit onder meer Egypte, Turkije en Marokko. Tevens zal je ook lampen vinden uit Afrika, Azië of andere landen. De variatie en verscheidenheid is juist wat deze lampen extra bijzonder maakt. Je voegt een stukje cultuur toe aan jouw interieur. Veel van deze lampen zijn handgemaakt en dit is af te zien aan de kwaliteit. De keuze van de materialen, oog voor detail en het vakmanschap stralen (net als het licht) van deze lamp af.

Veel lampen hebben een kenmerkend filigraan patroon, waardoor het licht werkelijk prachtige mozaïeken vertoond op jouw plafond of wand. Hoewel deze patronen oorspronkelijk van restmetalen werden toegevoegd ter decoratie, worden er bij lampen vaak juist patronen gesneden uit het materiaal. Deze uitgespaarde delen, zorgen voor uniek sfeerlicht, dat past bij ieder interieur.

Oosterse Hanglampen

Ken jij nog die caleidoscoop van vroeger, met al maar bewegende patronen als je er doorheen keek? Dat is precies wat zo'n lamp met het licht in jouw interieur doet. Waar je deze Oosterse lampen ook neerzet, het staat garant voor warmte en gezelligheid.

Andere veelvoorkomende lampen zijn die met gekleurd glas of gekleurde stoffen. Deze lampen zijn net zo leuk om te combineren, als de voorgaande filigraan lampen. Voor wie op zoek is naar wat extra kleur, is dit zeker een goede keuze. De lamp is zowel uit, als aan een kleurrijke toevoeging aan jouw woon-, slaap- of eetkamer.

Soorten lampen uit het verre Oosten

Er zijn tal van soorten lampen met een Oosterse uitstraling, waardoor er altijd wel een lamp bij zit die past bij jouw huidige decor. Wat dacht je van een multi gekleurde Oosterse hanglamp in een modern en licht interieur. Het weerschijnen van de kleuren, zorgt enkel als de lamp aan staat voor regenboogkleuren op het plafond. Of een gouden Oosterse wandlamp in een klassiek interieur. Dit zorgt voor extra sfeer en door te kiezen voor meerdere kleine lampen, breng je ook in een donkere kamer veel licht. Naast een Oosterse hanglamp of Oosterse wandlamp, kun je ook kiezen voor een Oosterse tafellamp, Oosterse vloerlamp of Oosterse plafondlamp.

Welke Oosterse lamp past bij jou

Soms kan het erg moeilijk zijn om een keuze te maken voor jouw interieur. Je doet er dan verstandig aan jouw hart te volgen. Kies een Oosterse tafellamp of Oosterse wandlamp die jou aanspreekt. Door met een kleine lamp te beginnen, kun je altijd nog uitbreiden naar een meer aanwezige lamp in jouw interieur, zoals een Oosterse plafondlamp of Oosterse vloerlamp.

Wat je ook kunt doen is een foto mailen naar de webshop of mee te nemen naar een interieurwinkel van jouw woning. Op deze manier kun je op maat gemaakt advies vragen en is de kans op een miskoop minimaal.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Je email wordt niet gepubliceerd.