Marokkaanse vazen & potten

Marokkaanse vaas

Mooi maakt blij! Dat weten alle modeontwerpers, interieur designers, kunstenaars en iedereen die zich hiermee bezighoudt. We willen je graag een aantal tips geven over de schoonheid en het gebruik van de Marokkaanse vaas. Jij wil in je woonomgeving graag dat oosters tintje, of misschien ben je helemaal gefascineerd door de mogelijkheden die de oosterse interieur stijlen te bieden hebben. Dan kun je niet voorbijgaan aan de invloed die Marokkaans aardewerk op jouw interieur zal hebben. Oosterse vazen, groot of klein, van aardewerk of metaal, in allerlei strakke of juist vrije vormen, bieden door de vele variaties en oneindige mogelijkheden zoveel keuze dat het in bijna elk interieur wel een plekje weet te veroveren. En als dat plekje er niet is dan zal je het zelf wel creëren, want zo’n oosters Arabische vaas bezit je heel graag!

Asc

Producten 1-30 van 123

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

Producten 1-30 van 123

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

De oosterse vaas binnen uw eigen woonsfeer

Er zijn verschillende soort woonstijlen te onderscheiden. Geen enkele woning is precies hetzelfde en ook al komen stijlen met elkaar overeen legt een ieder toch altijd zijn eigen persoonlijke smaak en stempel op zijn omgeving. Dit geeft het heerlijke gevoel van thuis zijn. Bepaalde woonaccessoires spelen daarin zelf een significante rol en bepalen door het accent dat zij leggen de woonsfeer. Dat geldt zeker voor de Marokkaanse vaas zwart-wit. Ook al houd je van een strakke, rauwe industriële woonstijl met veel vintage uit de oude fabrieksomgeving en veel zwart, wit en grijs, zal zo’n vaas daar toch een gepaste plek in vinden, omdat het contrast met de oosterse decoratieve versiering een verrassende spanning teweeg brengt. Hetzelfde geldt voor een woonstijl in modern design met elegante stijlvolle en niet erg kleurrijke kenmerken. En omdat er toch zoveel mogelijkheden zijn kun je de juiste vaas vinden die bij jouw eigen omgeving past.


Het karakteristieke van Marokkaanse vazen

Op de vraag wat het meest kenmerkende is van een Marokkaanse vaas is geen eenduidig antwoord te vinden. We proberen hier van verschillende soorten iets mee te geven, maar we zouden er eindeloos mee door kunnen gaan. De vazen, kruiken en potten zijn tijdloos, omdat ze al eeuwen worden gemaakt in verschillende technieken en bepaalde typerende kenmerken behouden zijn gebleven, terwijl er ook aanpassingen zijn om te voldoen aan de vraag naar hedendaags design. Een Marokkaanse vaas metaal doet heel klassiek aan. Meestal is het uitgangspunt dan een Marokkaanse vaas groen van aardewerk, waarop metalen lijnen en vlakken zijn aangebracht en soms ook met inlegwerk van natuurstenen.


De Marokkaanse vaas Berber cultuur

Een bijzondere pot van Marokkaanse aardewerk is de Marokkaanse berber pot. Deze wordt geheel op de hand gemaakt en beschilderd en dat geeft zo’n pot een authentiek karakter. Aan de onregelmatige, grillige vormgeving en het schilderwerk merk je meteen het eigen handschrift van de ambachtsman. Binnen het westers interieur is het een prachtig pronkstuk. Hetzelfde geldt voor de Marokkaanse kruik berber. Door de iets andere vormgeving zou je zo'n vaas ook kunnen gebruiken als vaas voor buiten en binnen gevuld met een grillige droge takkenbos. Een combinatie van een Marokkaanse aardewerk pot en Marokkaanse aardewerk vaas op een speciale plek of gewoon midden op de eettafel geeft je woning meteen een exotische uitstraling.


Marokkaanse vaas blauw in je bohemian sfeer

Zoals we spreken van Delfts blauw en Chinees blauw aardewerk, kunnen we spreken van Marokkaans blauw. Alsof het diepe blauw van de Middellandse zee Marokkaanse ambachtslieden inspireert om te komen tot fantastische kleurschakeringen van blauwe lijnen op wit aardewerk. Dit geldt ook voor de zwart witte Marokkaanse vaas. Plaats ze in een woonruimte in Bohemian design, met de vele oosterse accentjes en lekker veel spullen zoals riet, Marokkaanse vloerkleden, macramé lampenkappen in warme kleuren en rijke patronen voor een gezellige sfeer verrijkende rol. Kies je voor een groepsopstelling dan plaats je de vaas samen met een volumineuze Marokkaanse pot of Marokkaanse waterkruik op zo’n vloerkleed en jouw interieur is compleet.

To Top