Marokkaanse spiegels

Haal een luxueus gevoel in huis met een unieke Marokkaanse spiegel

Er zijn meerdere woonaccessoires waarmee je de Oosterse sfeer in je huis kunt halen. Een Marokkaanse spiegel geeft bijvoorbeeld meteen een nadrukkelijk Oosters accent. Deze wandspiegels kan je overal in je woning plaatsen. In de hal, de woonkamer in elke slaapkamer, in het toilet of in de badkamer. Omdat er zoveel verschillende soorten Marokkaanse spiegels zijn, zit er vast wel één tussen die in jouw eigen woonsfeer- en ruimte past. De decoratieve uitstraling van deze luxueuze wandspiegels legt een stempel op elke ruimte waarin ze worden geplaatst.

Asc

Producten 1-30 van 69

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

Producten 1-30 van 69

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Decoratieve Marokkaanse spiegels

Je vraagt je misschien af waar de rijkdom van de vele decoratieve motieven op de deze indrukwekkende Marokkaanse spiegels vandaan komt. De drang om gebruiksvoorwerpen en ornamenten te versieren heeft altijd bestaan in Oosterse culturen, dus ook bij de Arabische volkeren. Zo ontwikkelde zich in het Midden-Oosten en Noord Afrika, een geheel eigen kunstzinnige stijl van versieren, die vooral geïnspireerd is door vormen uit de natuur en het heelal. En we vinden die veelvuldig terug in de wandspiegel.


Oosterse spiegel inspiratie uit de Arabische architectuur

De typisch Oosterse stijl vinden we bijvoorbeeld terug in een Marokkaanse wandspiegel van goud of een zwarte oosterse spiegel, waarvan de omlijsting van messing of smeedijzer, is bewerkt met strakke geometrische of organische motieven. We denken dan aan bladornamenten, of vormen die zijn geïnspireerd op de Arabische kalligrafie en ook veel wordt toegepast binnen de Arabische architectuur voor paleizen. De vorm van de lijst zelf is ook vaak geïnspireerd op de Arabische architectuur. De binnenrand in boog- of spitsboogvorm met uitstulpingen zie je bij deur en raamopeningen van paleizen. Deze bewerking zien we in de grote spiegels vaak heel mooi terug. Als je dan zo’n grote Marokkaanse spiegel plaatst in de hal in de grootte van een passpiegel en jezelf daarin bekijkt, waan je je makkelijk in een totaal andere wereld. Of probeer anders een langwerpige spiegel, die je garderobe een heel eigen karakter geeft.


Marokkaanse wandspiegel van goud of toch zwart

Een ding staat vast, een spiegel is niet slechts een functionele spiegel maar zal altijd op de een of ander manier versierd zijn. Dit betreft niet alleen kalligrafie of bladmotieven. Wat ook veel voorkomt is de herhaling van eenvoudige vormen die met zorgvuldige precisie wordt toegepast. Marokkaanse spiegeltjes komen ook vaak voor in een setje van drie of meer kleine spiegeltjes. Zo'n Marokkaans spiegeltje heeft altijd een bijzondere vorm zoals een druppel, of een maan, of ovaal, of een andere gesloten vorm en is keurig afgewerkt met een gouden of zilveren rand. Een spiegelsetje bestaat uit meerdere spiegeltjes in dezelfde vorm. Deze lopen op van klein naar groot en ogen bijzonder decoratief in een hal of in de gang. Een absolute blikvanger boven een dressoir gedecoreerd met exclusieve Marokkaanse schalen.


Grote Marokkaanse spiegel of toch een wandspiegel van zeegras

Of je nu kiest voor een gouden, een zilveren, of een houten Marokkaanse spiegel, dat maakt in principe niet zoveel uit. Het ambachtelijk karakter verleent aan elke kamer een warm en klassiek karakter. Als je met onze spiegels aan de slag wil, kun je kiezen voor een gecombineerde sfeer van bijvoorbeeld modern en koel met warme Oosterse accenten. Deze worden vervolgens geaccentueerd door spiegelrandjes van metaal inlegwerk of bewerkte houten ornamenten. Of je kiest voor een authentieke Marokkaanse sfeer waarbij je een deze spiegel aan een muur plaatst, die beschilderd is met heldere en zuivere kleuren of pigmenten. Deze verhogen namelijk de intensiteit en uitstraling. Turquoise is daar een eigenlijk goed voorbeeld van. Zie je het al voor je? Laat je dan inspireren en bekijk onze Marokkaanse wandspiegels online.

To Top