Ruilen & Retourneren

Retourneer je artikel binnen de bedenktermijn van 30 dagen gratis, in Nederland, België & Duitsland! Dat is jouw herroepingsrecht. Je mag je bestelling bekijken, beoordelen en/of passen (indien van toepassing), maar niet gebruiken. Kijk dan hier voor meer informatie.

1. Ik wil mijn bestelling retourneren?
2. Hoe kan ik een artikel retourneren?
3. Groot of zware bestelling retourneren
4. Terugbetaling
5. Artikel omruilen en uitzonderingen
6. Zelf terugbrengen
7. Status van mijn retour volgen
8. Het herroepingsrecht

1. Ik wil mijn bestelling retourneren?

Ben je toch niet tevreden met jouw bestelling? Dan kun je dit binnen 30 dagen, na ontvangst bij ons retour melden via het online retourportaal. Hierna krijg je nog eens 30 dagen de tijd om je artikel kosteloos te retourneren in Nederland, België & Duitsland. Zorg ervoor dat jouw bestelling in de originele verpakking zit. Dus bekijk, beoordeel en/of pas (Indien van toepassing) je bestelling gerust. Maar je mag jouw bestelling niet gebruiken. Helaas is momenteel gratis retourneren alleen van toepassing in Nederland, België & Duitsland.

Voor overige landen dient de consument zelf zorg te dragen voor het retourneren en vergoeden wij helaas geen retourkosten. Je kunt je bestelling binnen 30 dagen retourneren. Uiteraard, als het product niet naar behoren werkt of gebreken en mankementen vertoont, nemen wij de retourkosten voor onze rekening. Wij zorgen voor een retourlabel waarmee je je bestelling kosteloos kunt terugsturen. Houd er echter altijd rekening mee dat wij bij ontvangst het product beoordelen op eventuele gebreken en mankementen. Als er geen sprake is van gebreken of mankementen, brengen wij de retourkosten in rekening.

Voor artikelen die zodanig beschadigd zijn of op een andere manier zijn gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij je hiervoor aansprakelijk stellen. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen. Na 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling is het niet meer mogelijk om te retourneren. Uiteraard heb je wel garantie (indien van toepassing) op je artikel.

Wanneer je een deel van je artikelen retourneert en het totale bedrag van de bestelling onder het drempelbedrag voor gratis verzending komt, kunnen er verzendkosten voor de heenzending in rekening worden gebracht.

2. Hoe kan ik een artikel retourneren?

Veelal van onze artikelen kunnen eenvoudig via onze online retourportaal teruggestuurd worden. Voor zware en grote artikelen dien je contact met ons op te nemen via onze klantenservice. Deze kun je niet retourneren via onze retourportaal.

 1. 1.     Meld je retour aan via het online retourportaal of neem contact op met onze klantenservice.
 2. 2.    Zorg voor een stevige verpakking om de retourzending in te pakken.
 3. 3.    Print je retourlabel uit die je hebt ontvangen en plak deze op de retourzending.
 4. 4.    Je kunt nu de retourzending afgeven bij de gekozen afleverpunt. Retourneren is gratis!
 5. 5.    Binnen 14 dagen na ontvangst staat het geld op jouw rekening!

3. Groot of zware bestelling retourneren

Is je artikel zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175 x 78 x 58 centimeter? Dan dien je contact op te nemen met onze klantenservice. Deze kun je helaas niet retourneren via onze retourportaal. Wij zorgen dan voor een gratis retourlabel en ontvangt van ons een bevestiging per mail. Dit geldt enkel voor bestellingen binnen Nederland, België & Duitsland.

Binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending staat het geld op jouw rekening.

4. Terugbetaling

Als je bestelling retourneert, dan ontvang je het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten. Nadat je de retourzending hebt aangemeld, betalen wij het bedrag zo spoedig mogelijk terug op dezelfde manier als de wijze waarop de oorspronkelijke transactie is verricht. Dit gebeurt in ieder geval binnen 14 dagen. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons dan nemen we contact met je op.

5. Artikel omruilen en uitzonderingen

De verkeerde artikel besteld? Retourneer het artikel dat je niet meer wilt hebben binnen 30 dagen en plaats een nieuwe bestelling. Na 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling is het niet meer mogelijk om te retourneren.

Sommige artikelen kunnen niet geruild of ingeruild worden. Retourneren is niet mogelijk voor:

 • Gesealde artikelen worden alleen geruild, wanneer de verpakking ongeopend en/of onbeschadigd is.
 • Artikelen die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast.
 • Artikelen die duidelijk persoonlijk van aard zijn kunnen niet teruggezonden worden.
 • Artikelen zoals batterijen en lampjes zijn uitgesloten van garantie en kunnen dan ook niet geruild of geretourneerd worden.
 • Hygiëne artikelen waarvan de verzegeling is verbroken.
 • Het is niet mogelijk om een showmodel-artikel te ruilen en/of te retourneren.
 • Cadeaubonnen, kortingscodes of vouchers kunnen we deze helaas niet inruilen voor geld.

  6. Zelf terugbrengen

  Leuk dat zelf langskomt! Voor het retourneren aan ons magazijn hoef je, je artikel niet meer online aan te melden, je hoeft dan ook niets uit te printen. Wel dien je van te voren contact met ons opnemen zodat er altijd de juiste persoon voor jouw klaar staat. Het bedrag dat je terugkrijgt wordt gestort op jouw rekening binnen 14 dagen. Wil je liever je artikel omruilen? Dat kan ook, zorg wel even dat je het artikel reserveert door het te bestellen.

  7. Status van mijn retour volgen

  Wanneer wij jouw retourzending hebben ontvangen gaan wij ermee aan de slag in ons magazijn. Zodra wij jouw retourzending hebben afgehandeld houden we je op de hoogte per mail. Ook wordt het bedrag zo snel mogelijk uiterlijk binnen 14 dagen, op je bankrekening bijgeschreven.

  8. Het herroepingsrecht

  Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons schriftelijk per post of e-mail op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van van ons modelformulier voor herroeping (PDF). Je bent echter niet verplicht het modelformulier te gebruiken, want ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht.


  Kies je ervoor je bestelling op een andere manier te retourneren dan hierboven beschreven, dan komen de frankeerkosten voor eigen rekening.

  To Top