Marokkaanse tafel

Tijdloze charme van de Marokkaanse tafel

Er zijn maar weinig culturen en landen waar het ontwerpen van de Marokkaanse tafel zoveel aandacht krijgt als in Marokko. Niet slechts de veelheid aan designs, maar ook de mogelijkheden van decoratieve versieringen gaan eindeloos door. Tijdloze charme en het resultaat van ongekend vakmanschap typeren deze bijzondere tafels, vooral die waarvan de versieringen handmatig worden aangebracht. Wij willen je graag meer laten weten in de mogelijkheden van Marokkaanse eettafels, zwart of wit gelakt of in gewoon naturel. Verder ook de oosterse tafel, de Marokkaanse Mozaïek tafel en een bijzondere categorie, namelijk de oosterse chakki tafel.

Asc

Producten 1-30 van 83

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

Producten 1-30 van 83

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Niet slechts een tafel

Een Marokkaanse tafel in Marokko heeft niet slechts de functionele waarde van een gebruiksvoorwerp waaraan men de maaltijden gebruikt. Ook is het niet slechts een sierstuk in de woning. Deze tafel is ook een symbool voor de sterke familiebanden en de gastvrijheid waar het land om bekend staat. Het met elkaar samenkomen rond de tafel en de tijd die er genomen wordt om al die exotische gerechten met geurende specerijen te nuttigen, speelt een belangrijke rol in de cultuur. Wij genieten graag van de producten die hieruit zijn ontsproten en daar is deze tafel zeker een voorbeeld van.


Je eigen Marokkaanse tafel

Wil je in je eigen omgeving iets van deze oosterse woonsfeer ervaren? Dan heb je erg veel keuze die wij jou graag laten zien. Voor een echte sfeerbepalende houten Marokkaanse tafel kan je kiezen voor een vierkante tafel met een massief houten tafelblad, op een frame met poten die zijn afgewerkt in houtsnijwerk, of gewoon een gietijzeren frame. Het tafelblad kan geheel of gedeeltelijk zijn versierd met inlegwerk van kleine mozaïek tegeltjes. Maar je kunt ook kiezen voor een rond of ovalen tafelblad op gietijzeren poten. Zo'n ronde of ovale Marokkaanse tafel staat gezelliger en geeft een ongedwongen, speels effect aan het interieur.


De Oosterse bijzettafel

Voor het samen nuttigen van de zoete muntthee of de sterke zelfgemaakt koffie worden er in Marokko ook Marokkaanse bijzettafeltjes gebruikt. Deze bijzettafels komen in verschillende grootte en geven je woning een genoeglijke sfeer en hoeven niet perse functioneel te zijn. Je kunt kiezen voor een Marokkaanse mozaïek bijzettafel voor buiten of binnen, of anders houten of zilveren, zwarte of wit gelakte. Ronde oosterse bijzettafels zie je graag met prachtig inlegwerk van op de hand of machinaal geslepen stukjes tegel met oosterse geometrische patronen in zeer gevarieerde vormen voor het tafelblad of gewoon elegante egale eenvoud. Naast de ronde en vierkante exemplaren is de 8-hoek heel bijzonder voor dat exotisch oosters accent.


Marokkaanse salontafel, een must voor een ultiem oosters accent

De koperen accenten van oosterse woonaccessoires verlenen een mystiek tintje aan elk interieur. De oosterse salontafel is vanwege het buitengewoon vakmanschap, echt wel een must voor een ultiem oosters accent in jouw woonkamer. Hiervan is de witte Marokkaanse salontafel een bijzonder voorbeeld. Naast de bovengenoemde decoratieve mogelijkheden is er bij de salontafel ook veel aandacht voor de massieve handgedraaide houten tafelpoot. Een bijzonder voorbeeld van een rond houten tafelblad op gedraaide poten, laag bij de grond is de houten chakki tafel met de rijk versierde opstaande rand. Z'n houten tafel set kun je ook mooi in een groepering van twee of drie bij elkaar plaatsen in de hal en geeft je bij binnenkomst meteen een heerlijk ontspannen gevoel.

To Top