Marokkaanse tajine

Marokkaanse tajine

Marokkaanse Tajines voor de Marokkaanse Lifestyle

Vraag je je ook weleens af wat toch die stenen 'ovenschalen' zijn die je wel in Oosterse winkels ziet of misschien bij mensen thuis? Het zijn Marokkaanse tajines en die zijn geweldig om eens op een andere manier biologisch gezond te koken. Een ambachtelijke Oosterse Tajine heeft bovendien een bijzonder uiterlijk en in combinatie met de kooktechniek kun je je gezin en je gasten een heerlijke en exotische maaltijd voorschotelen. Iedereen zal zich als snel in een Oosterse wereld wanen, vol geuren, kleuren en hartelijkheid, de Marokkaanse lifestyle.

Asc

26 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

26 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Handgemaakte Marokkaanse tajines

Onze Marokkaanse tajines zijn met de hand, ambachtelijk gemaakt. Naast de traditionele kook tajine kunt je bij ons ook terecht voor serveer tajines voor nog meer sfeer aan tafel. Want wat is er gezelliger dan met een groep vrienden en familie - biologisch gezond - te genieten van een heerlijke maaltijd?


Wat is een Oosterse tajine precies en hoe werkt hij?

De Arabische tajine is eigenlijk een stoofpot, gemaakt van aardewerk. Hij bestaat uit een ronde schaal met daarop een kegelvormige deksel. Deze vorm zorgt ervoor dat de ingrediënten door en door gestoomd worden en dat de smaken goed gemengd worden. Het condenswater slaat neer tegen de binnenkant van de deksel en druipt weer terug in de schaal. Hierdoor blijft alles mals en ook ontstaat een heerlijke jus of saus. Zo kun je dus bijvoorbeeld rund- , kip- of vistajine eten.


Gebruik van de kook tajine

Voordat je aardewerken tajines de eerste keer kunt gebruiken moeten ze gedurende 24 uur onder water geplaatst worden. Hierdoor voorkom je dat ze de eerste keer barsten. Na de eerste keer gebruik is dit niet meer nodig. Je kunt in de oven of op het gas werken maar bij gebruik op het gas moet je wel een warmhoudplaatje tussen het vuur en de schaal plaatsen.


Gerechten

Een klassieker is lamsvlees met pruimen en amandelen. Sowieso is de combinatie met zoete ingrediënten een geliefde kookwijze. Zorg altijd voor voldoende kruiden en specerijen want je wilt een krachtige smaak bereiken en garneer met verse koriander. Op internet (o.a. in onze eigen blog) vind je volop recepten waar je uit kunt putten en waarmee je je vrienden de volgende keer kunt verrassen.


Voor de sier

Sommige van deze Oosterse ovenschalen zijn niet bedoeld om mee te koken. Hij is zuiver bedoeld ter decoratie of het is een serveer tajine. Een serveer Marokkaanse tajine ziet er prachtig en authentiek uit, een plaatje in je keuken of kamer, maar koken kun je er dus niet mee. Iets om even op te letten.

To Top