Marokkaanse theepotten

Marokkaanse theepotten

Theedrinken in Marokkaanse sfeer

Als je 's middags graag een kopje thee drinkt, kun je daar in je eigen huis een exotisch tintje aan geven door een Arabische theepot te gebruiken en van die sierlijke, handgemaakte theeglazen. Wie zich aangesproken voelt door een Marokkaanse lifestyle kan zich omringen met mooie, Marokkaanse spulletjes en van elk thee-uurtje een belevenis maken. Alleen of gezellig samen met anderen, want van mooie dingen wil je graag samen genieten.

Asc

13 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

13 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Marokkaanse muntthee

Een Marokkaanse theepot is niet alleen sierlijk en decoratief, maar je kunt in zo'n metalen pot ook de echte Marokkaanse muntthee zetten. Dat doe je door in de pot twee theelepels groene thee te doen en vier flinke theelepels suiker. zet de theepot op een laag vuurtje en giet er kokend water bij. Als de thee omhoog komt, doe je er wat verse muntblaadjes bij en dan kan de thee gedronken worden. Wil je de muntsmaak niet te sterk hebben, dan vis je de blaadjes er na een paar minuten weer uit.


Marokkaanse suikerpotten met mutsjes

Bij Marokkaanse thee hoort niet alleen een Marokkaanse theepot, maar natuurlijk ook een mooi, gegraveerd, metalen dienblad, handgemaakte theeglazen en je kunt ook van die leuke, Marokkaanse suikerpotten kopen met zo'n puntig deksel als een mutsje. Maak de beleving compleet met gekleurde kussentjes met borduursel en spiegeltjes en misschien nog een mooie, Arabische lantaarn.


Een Marokkaanse lifestyle middag

Is je vakantie voorbij maar wil je het vakantiegevoel nog even vasthouden? Nodig dan wat vriendinnen uit voor een kop Marokkaanse thee en maak er een Marokkaanse lifestyle middag van. Zet authentieke Marokkaanse muntthee in je Arabische theepot en verras het gezelschap met zoete, Oosterse lekkernijen, zoals baklava of dadels. Bij mooi weer kun je op kleurige kussens buiten op het terras gaan zitten en je opengewerkte, Oosterse lantaarnlamp aansteken. Een stokje geurige wierook maakt het sfeertje helemaal af.


Theepotten als verjaardagscadeau

Zo'n exotische middag kon wel eens zo'n succes worden, dat je vriendinnen ook van die theepotten en van die handgemaakte theeglazen willen. En natuurlijk het recept van de Marokkaanse thee. Dan hoef je niet lang na te denken als een van hen jarig is; er zijn bij Safaary genoeg mooie, Marokkaanse spulletjes die je kunt bestellen om ze mee te verrassen. Zo is er voor je het weet een leuke traditie geboren: elke maand een Marokkaanse theesessie. Lekker relaxed!

To Top