Marokkaanse krukken & hockers

Marokkaanse krukken voor meer woonplezier

Iedereen wil graag een huis bezitten dat een lust is voor een oog. Om dit doel te bereiken moet het huis natuurlijk exclusief ingericht zijn. Marokkaanse krukken zijn dan een hele goede aankoop, waar je absoluut geen spijt van zal krijgen. Deze krukken kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Sommige mensen gebruiken het als een Marokkaanse bijzettafeltje en weer anderen gebruiken het als nachtkastje. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe jij jouw kruk wenst te gebruiken, maar wat vaststaat is dat deze kruk echt een toonaangevend snuisterijtje is. De krukken komen zoals je natuurlijk zelf al geraden hebt, uit het mooie Marokko.

Asc

Producten 1-30 van 33

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

Producten 1-30 van 33

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

De gevlochten Marokkaanse kruk, een echte blikvanger

De Marokkaanse cultuur worden getypeerd door een creatieve aanleg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel verschillende soorten krukjes bestaan. Het Marokkaans krukje van touw is dan ook enig in zijn soort. De bladeren van de duinpalm worden getransformeerd tot stevig touw. De zitting van deze kruk is vervaardigd van palmbladeren die gevlochten zijn. Het hebben van zo’n Marokkaanse kruk gevlochten met de hand is vooral gemakkelijk voor als er kinderen zijn in het huis. Hoewel meerdere huishoudens zo’n kruk kunnen bezitten, zijn geen twee van deze krukken identiek. Per product zijn er kleine afwijkingen in de afmetingen en dit komt doordat ze met de hand worden vervaardigd. Dat maakt tegelijkertijd elke Marokkaanse kruk van touw heel uniek.


De Marokkaanse Berber kruk, een lust voor het oog

De Marokkaanse Berber krukken zijn ook erg mooi. Deze krukken geven de huiskamer een sierlijk aanzien. Ook deze krukken worden met de hand vervaardigd. De materialen die nodig zijn om zo een kruk te maken, worden gehaald van de eucalyptusboom. Wat heel erg bijzonder is aan deze krukken, is dat het zitvlak gekleurd is. Deze Marokkaanse krukjes worden gemaakt door een vereniging van vrouwen uit Marokko, dus door een Berber kruk aan te schaffen draag je bij aan de verwezenlijking van de doelen van deze organisatie. Deze Marokkaanse krukken zijn erg artistiek en kunnen elke ruimte van een iets mooiere uitstraling voorzien. Nog een voordeel van de krukjes is dat ze heel erg functioneel zijn en ook makkelijk te verplaatsen zijn.


De Marokkaanse poef krukjes, erg comfortabel

Daarnaast is er ook nog de Marokkaanse poef kruk. Deze zitkussens zijn erg comfortabel. Voor degenen die altijd denken aan het milieu is het goed om te weten dat er bij het vervaardigen van deze poefs geen bijtende scheikundige stoffen gebruikt zijn. De kruk poefs worden gemaakt van leer van de beste kwaliteit. Wat ook bijzonder is van deze krukpoefs is dat ze gedecoreerd zijn met conventionele Marokkaanse modellen, ze zijn met de hand met zijden draad gestikt. In tegenstelling tot andere krukken poefs is deze echt een aandachttrekker, omdat het er erg chique uitziet. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Marokkaanse poef die al gevuld is of een poef die nog gevuld moet worden. In het laatste geval zal je jouw poef dus zelf moeten vullen.


De Bohemian, een stijlvolle Marokkaanse houten kruk

Een andere soort kruk die ook direct de aandacht trekt is het krukje Bohemian stijl. Deze kruk is net als de anderen ook met de hand gemaakt van natuurlijke materialen. Het is een ronde decoratieve kruk die niet verstelbaar is. De kruk is niet zwaar en daardoor ook makkelijk verplaatsbaar. Dat is heel handig voor als je een woning net iets anders wil inrichten en meubels moet verplaatsen. Verder is de kruk duurzaam en het gaat dus heel lang mee. Als je iemand bent die graag onafhankelijk is en van het buitenleven geniet, dan zal een Bohemian interieur zeker goed bij je passen. Deze kruk is echter ook goed te combineren met de poef. Er zijn dus verschillende soorten Marokkaanse krukken en het is aan jou om te kijken welke het best bij jouw woonruimte en persoonlijkheid past.

To Top