Marokkaanse sloffen oftewel Babouche

Marokkaanse sloffen oftewel Babouche

Marokkaanse sloffen ook wel bekend als Babouche

Wat is een babouche? Het woord betekent letterlijk 'voeten'. Als we helemaal teruggaan in de geschiedenis van de Arabische wereld, dan zullen we vele elementen van toen terug kunnen vinden in deze moderne wereld. Een van de elementen zijn de kledingstukken die toen werden gedragen. Vele kledingstukken zijn gemoderniseerd, maar de Marokkaanse babouche is weer helemaal in. Maar wat zijn het? Het zijn Marokkaanse sloffen. Kenmerkend voor deze schoenen is dat deze net iets moderner zijn dan muiltjes, maar veel comfortabeler zitten dan gewone slippers.

Asc

23 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

23 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

De pasvorm van de Marokkaanse muiltjes

In het eerste begin zul je merken dat de Marokkaanse babouches zich perfect zullen aansluiten aan je voeten. Dit komt omdat het gemaakt is van flexibel leer (voornamelijk geitenleer of runderleer) dat goed samenvalt met je voeten. Naar mate de dag zich vordert, zullen je voeten gaan opzetten. Het is dan wel zo prettig dat je schoeisel draagt dat zich ook dan aanpast aan de vorm van je voeten. Daar hoef je je met de Marokkaanse sandalen geen zorgen over te maken. Het leer is zo flexibel dat het zich ook dan aan zal passen aan je voeten.


Marokkaanse schoenen voor mannen en vrouwen

Het assortiment is onderverdeeld in Marokkaanse sloffen heren en Marokkaanse sloffen dames. Voor beiden is het van groot belang dat de voeten de juiste ondersteuning krijgen zodat het ook positieve effecten heeft op de rug en de rest van het gestel. De sloffen voor de heren zien er iets grover uit, maar zijn gemaakt van dezelfde materialen als de varianten voor vrouwen. De sloffen voor vrouwen zijn klein en elegant, maar passen perfect bij de voeten. Zelfs bij het uitvoeren van dagelijkse huishoudelijke taken zullen beide varianten uitermate geschikt zijn om te dragen.


Verschillende soorten Marokkaanse belgha

De schoenen zijn nu natuurlijk niet meer gemaakt van standaard leer waarbij mensen allemaal met dezelfde schoenen rondlopen. Vroeger was er geen andere keuze, maar nu is die keuze er wel. We hebben immers geleerd hoe je leer kan kleuren en zijn op de hoogte van het toepassen van verschillende technieken. Daarom heb je hier nu de keuze uit diverse soorten babouche slippers. Ten eerste heb je de keuze uit verschillende soorten kleuren. De slippers zijn nu zo in trek omdat je kunt kiezen uit slippers met verschillende patronen en kleuren.


Marokkaanse sloffen als decoratie

De babouches dames en babouche heren categorieën bestaan uit een tal van Marokkanische sandalen die natuurlijk kunnen worden gedragen als onderdeel van je dagelijkse outfits. Maar wist je dat het ook erg leuk is om de Marokkaanse puntsloffen als woonaccessoires binnen het interieur mee te nemen? De sloffen kunnen namelijk een mooie aanvulling zijn in een prachtige Oosterse kamer. Je kunt ze bijvoorbeeld neerleggen op een kleedje of in de kast zodat ze altijd kunnen worden gezien. Het is dan niet nodig om deze te dragen.


Marokkaanse babouche als eyecatcher

Een Marokkaanse slipper mag zeker niet in je schoenenkast ontbreken. Het is het type schoeisel waarmee je een prachtige outfit kan creëren en waarmee je een echte trendsetter zult zijn. En wil je Marokkaanse sloffen toch niet dragen? Plaats ze dan in een willekeurige kamer in de woning zodat deze is voorzien van een mooi decoratiestuk. Maak je keuze nu uit de verschillende Marokkaanse sloffen en ga voor de pracht en praal uit de Oosterse wereld.

To Top