Tamegroute aardewerk

Tamegroute servies rauw, rustiek, onvolmaakt en uniek

Buitenlandse sferen proeven is heerlijk, maar we kunnen niet altijd op reis zijn. Wat is er dan heerlijker dan de vakantiesfeer in je huis te halen. Met dit sfeervolle Marokkaans servies groen waan je je in Marokkaanse sferen in je eigen huis. Tegelijkertijd past het heel goed bij de hedendaagse woontrends en is de Tamegroute pottery een prachtige aanvulling in je interieur. Dit handgemaakte groene servies geeft je huis een eigen sfeer en maakt van iedere maaltijd een feest.

Asc

Producten 1-30 van 60

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

Producten 1-30 van 60

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Tamegroute aardewerk

Dit prachtige Marokkaanse aardewerk is gemaakt in het dorp Tamegroute. In het Berbers betekent Tamegroute letterlijk 'het laatste dorp voor de woestijn', omdat Tamegroute vlak voor de Sahara ligt in het zuidelijk deel van Marokko. Zie je jezelf daar al rondlopen? Terwijl de kamelen buiten staan te wachten loop je langs de pottenbakkers die druk bezig zijn Tamegroute schaaltjes en Tamegroute kommetjes met de hand te draaien op hun pottenbakkersschijven. Je bent getuige hoe die mooie Tamegroute schaal en die prachtige Tamegroute vaas met de hand gemaakt worden.


Marokkaanse groene aardewerk

Van oorsprong is het servies Tamegroute Marokko groen, de kleur van de natuur die prachtig past bij de tinten groen die op het ogenblik terug te vinden zijn in de hippe hedendaagse interieurtrends, die je vast wel eens voorbij hebt zien komen in woonbladen of op tv. Zo'n mooie Tamegroute pot en Tamegroute kommen op een tafeltje met op de achtergrond zo'n prachtig groen behang met grote bladeren, bloemen of een effen groene verftint, waardoor een adembenemend ton-sur-ton in je interieur ontstaat die rust uitstraalt. De Tamegroute kom draagt bij aan de serene ontspannen sfeer die je vaak alleen maar ervaart als je daadwerkelijk op vakantie bent in een prachtig land als Marokko. Als je eet van een Tamegroute bord haal je deze sfeer in je eigen huis.


Tamegroute mosterd

Aan de traditie van het maken van het, van oorsprong groene servies, is een aantal jaren geleden een nieuwe kleur toegevoegd, Tamegroute geel. Een warme kleur, die helemaal past bij de plaats waar het gemaakt wordt. Geel of okergeel, de kleur die je doet denken aan het warme zand van de woestijn. De kleur van de Sahara waar de nomaden doorheen reizen met hun kamelen, op zoek naar een oase. Op zoek naar de plaats waar de woestijnreizigers elkaar ontmoeten, samen eten uit Marokkaanse schalen, waar de kamelen kunnen drinken en de verhalen worden uitgewisseld. Tamegroute mosterdgeel stimuleert je fantasie, maakt van jou een reiziger in je eigen huis. Deze mooie kleur combineert prachtig met het traditionele groen, het geeft je servies een levendig accent. Een servies met kleine imperfecties die de gele kopjes, kommen en schalen een heel eigen charme geven.


Feestelijk eten van Marokkaans servies

Wil je werkelijk dat feestelijke vakantiegevoel naar je eigen huis brengen, organiseer dan eens een feest voor al je dierbare vrienden die je op Marokkaanse wijze en met Marokkaanse gastvrijheid uitnodigt om in jouw huis te komen eten. Op een warme zomeravond, de mooie groene schalen staan uitnodigend met heerlijke hapjes op tafel. Een romantische Tamegroute kandelaar verlicht sfeervol de tafel terwijl het huis vol is van genieten en gezelligheid. Vrienden lachen en praten, herinneringen worden opgehaald met zwoele muziek op de achtergrond. Tamegroute kopen is niet zomaar een servies kopen. Je haalt een stukje ambacht, geschiedenis en sfeer in huis. Prachtig uniek aardewerk, ambachtelijk gemaakt voor jou aan de rand van de woestijn.

To Top