Oosterse hanglampen

Oosterse hanglampen

Een oosterse hanglamp schept een andere sfeer in je woonkamer

Oosterse hanglampen verhogen de sfeer. Ze verspreiden een warm en gezellig licht in het interieur. In de woonkamer van je huis besteed je de meeste tijd met je gezin. Het ook de plek waar je, je bezoekers ontvangt en entertaint. Dit zijn ook meteen de twee redenen waarom het om de zoveel tijd veranderen van de sfeer in de woonkamer een geliefde bezigheid is van menig vrouwen. Hoewel je op zulke momenten ervoor kan kiezen om de gordijnen, het tapijt en het behang te vervangen is het brengen van variatie met behulp van een van onze Oosterse hanglampen een goede optie.

Asc

Producten 1-30 van 246

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Asc

Producten 1-30 van 246

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Een geschikte oosterse hanglamp kopen voor je interieur

Wij hebben oosterse hanglampen in tal van modellen te koop waardoor er beslist een hanglamp aanwezig is dat bij je huidig interieur past. Wij geven enkele tips, hoe je bijvoorbeeld een oosterse hanglamp xl of een oosterse hanglamp lantaarn kan integreren in je woonkamer, zonder dat het afsteekt bij het geheel. Uit de naam kan je eigenlijk al concluderen wat een oosterse lamp is. Het zijn namelijk uit India, Marokko, Egypte of een van de Arabische landen geïmporteerde lampen, die veelal op de hand worden vervaardigd door bekwame arbeiders. Elk van deze landen heeft zijn eigen karakteristieke stijl die beheerst wordt door hun vaklui. Er zijn tafellampen, vloerlampen, wandlampen aan de muur en lantaarns die je buiten kan plaatsen. Hanglampen oosterse stijl, passen vrijwel in elk interieur en verhogen de sfeer.


Droom weg van een Oosterse hanglamp filigrain

De oosterse filigrain en of gaatjes hanglampen zijn afkomstig uit Egypte. Deze Oosterse hanglamp is ook verkrijgbaar als oosterse hanglamp goud of als zilverkleurig oosterse hanglamp omdat ze aan de binnenkant van een gouden of zilveren verflaag zijn voorzien. Dit versterkt behalve het lichteffect, ook het rustgevende en het chique karakter van deze lampen. Je begrijpt vast wel dat er tal van oosterse lampen worden verkocht. Deze zijn of van gaten voorzien of hebben Arabische tekeningen en symbolen in hun patroon verwerkt. Je hebt exemplaren gemaakt uit nikkel maar ook hanglampen die van metaal en koper vervaardigd zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de kleurrijke lampen uit Marokko, die behalve uit gaatjes ook uit een mozaïekpatroon bestaan. Ze staan ook bekend als de oosterse hanglamp mozaïek model.


Enkele interieur tips voor in je woonkamer

Met een gouden oosterse hanglamp creëer je binnen een paar minuten een andere sfeer in elke ruimte. Kies de beste plek en bepaal waar z'n oosterse hanglamp groot model geplaatst moet worden. Afhankelijk van de opstelling van je meubels kan je ervoor kiezen om een oosterse hanglamp wit of een oosterse hanglamp zwart waar je veelal zit te lezen te plaatsen. Daardoor heb je meteen een extra lichtbron die ook dienst doet als leeslamp. Bovendien helpt zo een kleine zilverkleurige oosterse hanglamp je om dat gedeelte van je zithoek knusser te maken. Ook voor in een veranda kun je kiezen uit oosterse hanglampen voor buiten of kiezen voor een prachtige bewerkte oosterse lantaarn hanglamp. Heb je een woonkamer in vintage stijl, dan is een oosterse hanglamp koper een lamp die perfect bij het geheel past. Z'n hanglamp oosterse stijl maakt namelijk elke ruimte een tikje stoerder. Bepaal wel of je voor een kleine oosterse hanglamp wilt gaan of voor een grotere hanglamp.


Kies ook voor rustgevende of juist kleurrijke hanglampen

Om te voorkomen dat het geheel te druk aanvoelt kun je kiezen voor een oosterse hanglamp zwart of een witte oosterse hanglamp. Deze twee kleuren hanglampen doen het namelijk in elk interieur goed, ongeacht de stijl van de rest van het interieur. Met een oosterse mozaïek hanglamp breng je wat kleur in een woonkamer die je in één basiskleur hebt gestyled. Behalve de vormgeving spelen de sterkte van de gloei- of LED lamp een belangrijke rol bij het eind resultaat. Een grote oosterse hanglamp is ideaal als eyecatcher in een open ruimte. Wat ook leuk kan zijn, is om bij je voordeur een oosterse hanglamp buiten te laten installeren. Dit geeft je bezoekers alvast een voorproefje op hetgeen ze binnen te wachten staat.

To Top