0

Ben je helemaal gek op alles wat met het Arabische te maken heeft of ken je iemand die wild is van het Oosten dan kan je in dit artikel misschien ideeën vinden voor wat een leuk cadeau zou kunnen zijn. Voor een verjaardag, voor jezelf of gewoon omdat het je leuk vindt passen in je interieur. Het is de bedoeling jou als lezer te informeren over verschillende stijlen. Elk land heeft zijn eigen stijl en genre en heeft zijn eigen liefhebbers.

Arabische schilderijen met onderverdeling

Arabische schilderijen zijn veelal gemaakt op basis van gele en oranje tinten en warme kleuren. Op de schilderijen worden heel vaak personages slechts met de ogen of het gedeelte rond de ogen afgebeeld. Ook worden heel vaak Arabische vrouwen afgebeeld. Binnen de Arabische stijl kunnen we ook een onderverdeling maken van landen. Hier heb ik het over twee landen in het bijzonder: Marokko en Egypte. Deze worden verzameld onder de algemene term Arabische schilderij.

Oosterse Schilderij Shanti

Marokkaans schilderij en Egyptische schilderijen

Een Marokkaanse schilderij bevat vaak veel licht en fellere kleuren. Zelden worden figuren identificeerbaar afgebeeld, des te meer worden figuren afgebeeld met gebogen hoofd of bedekt gelaat. Als u helemaal into Marokkaanse spullen bent of u bent verzot op het land en wil er een stukje van in uw huis brengen dan kan een Marokkaanse schilderij ideaal zijn voor u. Deze schilderijen passen perfect in goed verlichte ruimtes waar de muren een witte, licht grijze of licht blauwe kleur hebben. De schilderkunst in Egypte staat dan ook in dienst van de goden en dienen vaak als waarschuwing. Schilderijen met Egyptische thema's bestaan voornamelijk uit gele en donkerrode kleuren. Egyptische schilderijen passen perfect in de bruinere interieurs. Als u een Arabische schilderij mooi vindt is de aankoop zeker aan te raden.

Oosterse schilderijen

Oosterse schilderijen zijn er in verschillende soorten zoals bijvoorbeeld Oosterse vrouwen, landschappen of mandala. Dit kan door de schilderstijl zijn of door de geschilderde elementen op dat schilderij. De kleuren zijn veelal donkerrood, bruin of juist heel felle maar toch rustgevende kleuren zoals muntgroen. Als onderwerp wordt vaak de god figuur Boedha afgebeeld. Oosterse kunstwerken passen goed in een verlicht interieur waar de muur een groene of witte kleur heeft. De Oosterse schilderijen stralen rust uit en bieden een vorm van ontspanning in de ruimte. Dat hoeft niet te verwonderen aangezien Oosterse mensen vaak bezig zijn met het evenwicht voor het lichaam en de ruimte.

Arabische Schilderijen en Oosters Schilderij

Canvas schilderij

Een Canvas schilderij is dan weer iets helemaal anders dan de gewone schilderijen. Een Canvas schilderij is een doek, meestal geweven waarop een schilderij of foto wordt geplaatst, vaak machinaal. Die print wordt er opgedrukt of met de hand geschilderd. Canvasschilderijen passen perfect in bijna elk interieur.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Je email wordt niet gepubliceerd.