Uniek interieur met een Egyptische of Oosterse lamp

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting voor je woonkamer of slaapkamer, maar wil je een keer wat anders dan een standaard plafonniere? Waarom ga je niet voor een lamp in de Oosterse stijl? Tover je woning om naar een waar 1001-nachten sprookje, met een prachtig opengewerkt Egyptisch hanglamp, wandlamp, tafellamp, of wat je dan ook maar wilt! De lampen hebben unieke patronen, met soms wel duizenden gaatjes.


Wat is een filigrain lamp?

De typische Oosterse stijl waarbij het metaal van de lamp wordt opengewerkt met vele kleine gaatjes in prachtige patronen wordt ook wel 'filigrain' genoemd. Filigrain lampen zijn uitgevoerd in verschillende types metaal, afhankelijk van welke sfeer je wilt creëren. Vakmannen hebben uren zitten zwoegen om de vele kleine gaatjes in de lamp te maken, waardoor je bij de aanschaf van zo'n lamp echte kwaliteit in huis haalt. Een lamp met een verhaal. Er zijn meerdere modellen aanwezig, die te bevestigen zijn aan het plafond, de wand, of die je neer kunt zetten op je tafel of vloer. Vaak zijn de lampen in bol vorm, of in een druppelvorm, waardoor het ook hartstikke leuk is om meerdere naast elkaar te hangen op verschillende hoogtes. Een gesloten of open bovenkant, afhankelijk van wat je precies wilt, het is allemaal mogelijk.


De stijl van de Egyptische lamp

Een lamp in Egyptische of Oosterse stijl zorgt voor een unieke, warme en oriëntaalse sfeer in je woning. Vaak zijn het kleurvolle ontwerpen met een heel fijn uitgewerkt patroon in de lampenkap waardoor het warme licht je kamer in kan stromen. Het materiaal waar het patroon in is gemaakt en wat de lampenkamp vormt is vaak van ijzer, messing of koper. Vooral de Egyptische lampen in warmere tinten metaal zijn erg populair, omdat ze uitermate geschikt zijn voor het verspreiden van een warme sfeer.De Egyptische hanglamp

Wellicht de meest bekende optie tussen de Egyptische lampen zijn Egyptische hanglampen. Als een elegant sieraad hangt deze lamp aan je plafond. De lampen zijn op traditionele wijze gemaakt met de hand door echte ambachtslieden die hun vak goed verstaan. Ze worden geleverd inclusief snoer, ophanging en plafonddeksel, waardoor je zonder moeite je prachtige lamp aan het plafond kunt bevestigen. In verschillende tinten metaal te krijgen, dus vrijheid om zelf je sfeer te bepalen! Een hanglamp van wit metaal is bijvoorbeeld erg romantisch, terwijl een Egyptische hanglamp van de populaire koperen kleur weer een meer traditionele, warme uitstraling heeft. In de categorie: lamp aan het plafond, kun je ook kiezen voor een Egyptische plafondlamp. Geen hangend exemplaar, waardoor je minder last hebt van verzamelde stof, en daarnaast het effect van de lamp ook iets subtieler is. Bovendien schijnt het licht recht naar beneden, dus het warme licht dat door de filigrain lamp schijnt zal je kamer optimaal illumineren. Of heb je niet zo'n hoog plafond? Kies dan voor een Egyptische plafondlamp zodat je geen ruimte kwijt bent aan het snoer.


Of ga je toch voor Egyptische wandlampen?

Doordat Egyptische wandlampen direct aan de wand worden bevestigd, zal de schaduw die het patroon in het metaal werpt een vrolijk schouwspel op je muur toveren. Combineer bijvoorbeeld een koperkleurige lamp met een witte muur, of een verfijnde zilveren lamp met een donkere kleur zoals mosgroen of donkerblauw, en waan jezelf in het Oosten!


De Egyptische lantaarn of tafellamp

Een romantisch diner leeft pas echt op met een Egyptische lantaarn of Egyptische tafellampen op je tafel. Door een strategisch geplaatste tafellamp (of vloerlamp) kun je net iets meer sfeer in de donkere hoekjes van huis krijgen. Je kunt kiezen voor een traditioneler exemplaar, of een modernere zilveren variant? Door voor een lantaarn te kiezen haal je de traditionele sfeer je huis in, terwijl Egyptische tafellampen vaak een wat modernere uitstraling hebben. Open of gesloten aan de bovenkant, van donker metaal tot licht metaal, voor ieder wat wils. Prachtig te combineren met een industriële interieur, als je bijvoorbeeld een robuust houten tafelblad hebt. Het kille en stoere van de industriële stijl wordt mooi gebroken door het verfijnde, warme van de Egyptische lantaarn of tafellamp op tafel.


Egyptische vloerlampen of Egyptische staande lamp

Een echt kunstwerkje in je huis, als je Egyptische vloerlampen in strategisch gekozen hoekjes neerzet. Je kunt kiezen voor een grotere afmeting die sfeerbepalend werkt, of een kleinere lamp die door het opengewerkte patroon vooral zorgt voor de oosterse touch in je interieur. Een Egyptische staande lamp zal zeker indruk maken op je gasten.


Tips voor combineren van een filigrain lamp

Hou de rest van je interieur rustig, en laat de lamp echt een eyecatcher zijn. Het combineert ook mooi met een wat stoerdere, industriële stijl.


To Top